Hrvatska i luksuzne nekretnine
Kategorija: Govor struke
ožu 15, 2023

Što sve čini nekretninu luksuznom?

Kupnja nekretnine jedna je od velikih životnih odluka, a pravi je izazov uređenje nekretnine po vlastitom izboru. Kod uređenja moderne, luksuzne nekretnine svaki detalj je bitan, od rasvjete, poda, stropa, boje zidova pa sve do najmanjeg detalja poput dekoracija i slično. Interijer kao važna karakteristika modernog i luksuznog doma donosi sa sobom brojne promjene u stilovima uređenja doma. Detalji kao jedan od najbitnijih faktora kod uređenja vašeg doma imaju veliku ulogu u završnom izgledu. Osim detalja, jedna od važnijih karakteristika kod uređenja je rasvjeta. Osim što je luster izvrstan ukras, rasvjeta podiže interijer na viši nivo te podiže prostor na vizualno atraktivnu razinu. Materijali su svakako bitna stavka, a luksuz se može postići i s mramorom kao glavnim materijalom koji se izvrsno uklapa u svaki interijer i naglašava luksuz.  Bogatstvo boja i uzoraka, gust osjećaj, izražajna snaga i ljepota čine mramor neizostavnim dijelom luksuznog uređenja kuće. Pored mramora, luksuz se može postići i odabirom keramike velikog formata bez obzira oblažete li podove ili zidove keramika će postići profinjen i moderan izgled vašeg doma. Boja zidova i tapete svakako  podižu interijer na još veću razinu, a moderne tapete postale su neizostavan detalj kod uređenje doma. Kod odabira namještaja važno je unaprijed razmišljati kako će se određeni komadi uklopiti u prostor.  Osim interijera, naravno važan je i eksterijer posebno kod luksuznih i novih kuća i stanova. Bez obzira o kakvoj se luksuznoj nekretnini radi, bilo da se radi o luksuznoj vili s vrtom, penthouseu s krovnom terasom ili stanu s terasom, važno je voditi računa o dodacima. Danas je gotovo nemoguće zamisliti luksuznu vilu bez uređene okućnice s bazenom. Isto vrijedi i za stanove. Iako nemaju puno vanjskog prostora, potrebno je razmisliti o pravilnom odabiru vanjskog namještaja koji će uključivati ​​dizajnerske ležaljke i jacuzzi.

Gdje u Hrvatskoj ima najviše luksuznih nekretnina?

Hrvatska je jedna od najljepših zemalja u Europi, posebice kada govorimo o Dalmaciji i Istri te njihovim otocima. Nema tko ne sanja o kupnji moderne i luksuzne nekretnine na moru koja ima pogled na plažu, okružena raskošnim prirodnim krajolikom koji čini idealno mjesto za odmor s obitelji i prijateljima. Hrvatsko tržište luksuznih nekretnina ne stoji loše. Naime, cijene se kreću od milijun do četiri milijuna eura, to je nekakav prosjek. Najatraktivnije mjesto s luksuznim nekretninama je svakako Istra, posebice gradovi Rovinj, Poreč, Rijeka i Pula, te Opatija koja se nalazi na potezu od Rijeke prema Istri, Rovinj nudi nevjerojatno raskošne interijere i autentične kamene kuće s predivnim pogledom na more, masline i vinograde te je svakako jedan od najluksuznijih gradova u Europi. Pored Rovinja, svakako vrijedna spomena je i Opatija koja je sa svojim luksuznim palačama i vrtovima, raskošnim parkovima, te raznolikom ugostiteljskom ponudom, jedan od najglamuroznijih gradova u Hrvatskoj. Osim Istre, najveća potražnja za luksuznim nekretninama je u Dalmaciji u kojoj se najviše traže nekretnine na otocima poput Visa, Korčule, Hvara i Brača. Hvar je najsunčaniji i najživlji hrvatski otok, mjesto zaustavljanja slavnih osoba, bogatih partijanera i turista željnih luksuza s pet zvjezdica. Neizostavni su i gradovi kao što su Split, Dubrovnik i Zagreb. Split je jedan od najluksuznijih gradova za život u Hrvatskoj koji svake godine privlači milijune svjetskih putnika, a Dubrovnik je savršeno mjesto za raskošan život zahvaljujući svojim aristokratskim palačama, nadsvođenim baroknim crkvama i veličanstvenim gradskim zidinama.

Tko u Hrvatskoj najviše ulaže u nekretnine?

U posljednjih nekoliko godina sve više stranaca kupuje nekretnine na Jadranu, uglavnom oni iz EU. Tako su najveći rast u kupnji domaćih nekretnina među strancima, ostvarili državljani Njemačke, Austrije i Slovenije. Državljani Njemačke u prošloj godini kupili su u Hrvatskoj 2637 nekretnina, što je porast od 1089 kupoprodaja ili čak 70 posto u odnosu na 2020. godinu, Austrijanci su ostvarili 1109 kupnji, dok su Slovenci u 2021. godini postali vlasnici 2309 nekretnina u našoj zemlji ostvarivši rast kupovine u odnosu na prethodnu godinu za 32 posto ili 550 nekretnina više. Pored toga, dio klijenata je iz SAD-a, koji su već ranije turistički posjetili Hrvatsku i zaljubili se, te su odlučili kupiti nekretninu.

Nagradni kviz #dekor.ing

Nagradni kviz #dekor.ing

Članak 1.: Organizator nagradnoga kviza Nagradni kviz #dekor.ing raspisuje Greenify Invest d.o.o., Dobriše...

Upis vlasništva

Upis vlasništva

Samo zato što ste potpisali kupoprodajni ili darovni ugovor i platili ovjeru potpisa i porez na promet ne znači da ste postali vlasnik nekretnine....