Pokretanje posla za vrijeme pandemije
Kategorija: Govor struke
ožu 15, 2023

Članak u suradnji s Ivermach d.o.o., vlasnici Andreja Cvetković, Matija Cvetković

  • Kako ste se odlučili za poslovni pothvat?

Duže vrijeme smo imali veliku želju za pokretanjem vlastitog posla te smo nakon puno razmišljanja i  istraživanja odlučili otvoriti firmu koja se bavi uslugama i proizvodima koje smo do tada radili u slobodno vrijeme za vlastite potrebe i potrebe rodbine i prijatelja. 

Dolazimo iz poduzetničke obitelji, djed nam je bio stolar i imao je stolarsku radionu u sklopu našeg kućanstva te smo u tom okruženju odrasli i od malih nogu pomagali djedu u radioni. Matija je i za vrijeme studija imao priliku raditi u firmi koja se bavila izradom kuhinja i namještaja po mjeri gdje je dodatno stekao iskustvo i znanja u prerađivačkoj industriji, te otkrio strast koju gaji prema tome poslu. Zbog naših znanja i vještina odlučili smo otvoriti vlastiti posao koji volimo i koji je oduvijek povezivao našu obitelj te time nastaviti tradiciju na moderniji i efikasniji način.

  • Koje materijale koristite?

Osnovni materijal za izradu namještaja koji koristimo je iveral (oplemenjena iverica- ploča iverice obostrano obložena folijom). Najpovoljniji i najčešći izbor iverala za izradu namještaja je „korpus bijeli“ za izradu manje vidljivih dijelova namještaja, dok su fronte (vidljivi dijelovi) obloženi folijom u boji u raznim dekorima – s uzorkom drva, sjajnim folijama, mat folijama ili presvučeni slojem akrila. Za izradu namještaja uz iveral obavezan je i okov za namještaj (panti na vratima, vodilice za ladice, ručkice i sl.). Okovi bi trebali trajati koliko i namještaj stoga mi u Ivermachu koristimo kvalitetne okove.

  • Koje su cijene materijala na tržištu u odnosu na cijene prije covida?

Cijene materijala na tržištu uvelike su porasle u odnosu na cijene prije covida. Porast cijena je oko 100 %. Visoki troškovi energije zbog geopolitičkih napetosti te poremećaji na strani opskrbe povisili su cijene na tržištu. Godina 2022., bit će zapamćena po snažnom rastu inflacije što uvelike utječe i na naš posao. U takvim uvjetima teško je pridobiti povjerenje potencijalnih kupaca te je potrebna svakodnevna prilagodba tržištu.

  • Kakvi su klijenti? Kakav stil kuhinja preferiraju?

Klijenti zahtijevaju visoku kvalitetu po pristupačnim cijenama, što je teško dostižno. Zbog snažnog rasta inflacije je u kratkom vremenu došlo do velikih promjena u cijenama te je takva situacija teško prihvaćena i shvaćena od strane šire populacije. 

Svaki klijent je poseban i ima svoj stil i preferencije. U današnje vrijeme sve više klijenata preferira da kuhinja bude moderno, funkcionalno i lijepo opremljena pa tako najviše izabiru stil Art Nouveau-a. Glavna obilježja navedenog stila su funkcionalnost i praktičnost, ugrađeni kućanski aparati i rasvjeta, visoki setovi namještaja, odsutnost nepotrebnih sitnica te udobnost. Uz Art Nouveau-a stil klijenti se često odlučuju i za Klasičan, Provance ili pak Minimalistički stil. Nakon odabranog stila bitno je odabrati i dekor. Najčešće klijenti biraju neutralni dekor u kombinaciji sa drvenim dekorom. Kako je mnoštvo dekora tako i kombinacija ima bezbroj. Svaki klijent je jedinstven te mu pristupamo na individualan način. 

Ivermach d.o.o., vlasnici Andreja Cvetković, Matija Cvetković
Nagradni kviz #dekor.ing

Nagradni kviz #dekor.ing

Članak 1.: Organizator nagradnoga kviza Nagradni kviz #dekor.ing raspisuje Greenify Invest d.o.o., Dobriše...

Upis vlasništva

Upis vlasništva

Samo zato što ste potpisali kupoprodajni ili darovni ugovor i platili ovjeru potpisa i porez na promet ne znači da ste postali vlasnik nekretnine....